מאפה תרד

בתמונה העיגולים לפני עטיפה בבצק

מאפה תרד


חומרים :
3 קערות
תבנית
סיר פסטה או מסננת

4   כוסות קמח
30  גרם שמרים טריים להמיס בכוס מים פושרים עם ½ כפית סוכר עד להתססה אפשר גם שמרים אחרים.
קורט  מלח
5  כפות שמן זית או יותר לפי הצורך
1  ביצה
1 כוס מים פושרים מאוד
1 ק"ג תרד טרי ללא גבעולים (אפשר קפוא)
1  ביצה
200 גרם גבינת פטה או אחרת
150  גרם גבינת קשקבל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל גרוס
1  ביצה טרופה עם כף מים
מעט סומסום

הכנת הבצק:

בקערה רחבה שמים את הקמח, יוצקים את השמרים שהותססו קורט מלח ביצה וכוס מים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משמנים היטב את הידיים ומשמנים את עיגול הבצק שקבלנו בשמן.
מניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח. (לוקח כשעה)
לשים את הבצק לאחר התפיחה הראשונה לעיגול,
משמנים שוב ומניחים להתפחה נוספת.

בזמן התפיחה מכינים את המילוי.

את התרד הקצוץ דק מניחים בסיר. הכי נוח סיר פסטה.
לכסות במים + כפית מלח  ולהרתיח כ 10 – דקות,
להוציא את החלק הפנימי של סיר הפסטה עם התרד ללא המים או להעבייר למסננת.
לצנן ולסחוט את נוזלי התרד בעזרת הידים.

להוסיף אל התרד הקר את הביצה, לפורר את גבינת הפטה
לגרד את גבינת הקשקבל , לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב.
מחלקים  את הבצק ל כ- 26 כדורים  ומניחים על נייר אפיה משומן במקצת.
כל כדור פותחים בעזרת הידיים לעיגול שטוח ולמלא במעט מלית .
לסגור היטב ולגלגל כך שפתח הסגירה כלפי מטה להניח חזרה על נייר אפיה .
להבריש את העיגולים במעט בביצה, לזרות שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש  170 מעלות  3/4  שעה ואפילו פחות.

בתמונה העיגולים לפני עטיפה בבצק

לעצלנים
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
לשים נייר אפיה משומן עת תבנית מלבנית/אחרת.
לשים שכבת בצק על התחתית ולחורר מעט עם מזלג.
לשים את המלית על הבצק בצורה אחידה,
לשים מעל את החלק השני של הבצק שחורר עם מזלג מראש.
למרוח בביצה טרופה מהולה עם כף מים
לפזר מלמעלה את השומשום .
אפשר לחרוץ משולשים או קוביות לפני האפיה כרצונכם.

להכניס לתנור חם בטמ` של 170 מעלות לחצי שעה או יותר.
בתאבון

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביצים, גבינה, גבינה צהובה, ירקות, מוצרי חלב, מתכונים, סומסום, קמח, שמן, תבלינים, תרד, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מאפה תרד

  1. עופר D הגיב:

    נראה נהדר, אתי
    רק למה לא הבאת צילומים שחומים של אחרי האפיה. שם העונג היה קופץ גבוה יותר מהמסך 🙂

    שבת שלום ותודה

  2. yara113 הגיב:

    לא להיסחף
    זה אחרי אפיה חלקית במכוון ישר לפה
    מוזמן לכאן
    http://yara113photos.wordpress.com/2010/02/12/258/

    שבוע בלי שפעת והמון בילויים
    אתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.