אירלנד,ווילס,לונדון חלק 13

לצפיה טובה יותר בתמונות לחצו על F11.

יום חמישי 7.7. לאחר ארוחת בוקר בדבלין אנחנו יוצאים  לסיור במפעל ענקי ליצור בירה מלתת ומים העונה לשם גינס.

שרשרת של בניינים שבמרכזם מבנה בן 7 קומות בו מתבצע הליך הייצור לצפיה ע"י המבקרים או
מוזיאון גינס.

הבירה לא הומצאה באירלנד. היא מלווה את האדם מאז תחילת החקלאות. ראשיתה כנראה, בערמת שעורה שאופסנה במקום לח באחת המדינות ששכנו לחופו המזרחי של הים התיכון. השעורה החלה לנבוט ולכן לא נמצאה ראויה לטחינה. קיימת השערה שהוחלט לסחוט ממנה את המיץ ולאחסנו. מאחר שתאי שמרים מצויים כמעט בכל מקום לח,הגיוני שכמה מהם התיישבו במיץ המתקתק  והחלו להתסיסו.
מישהו טעם, וכל השאר הוא כבר היסטוריה.

מה שהחל כמקרה הפך במרוצת השנים לשיטה טכנולוגית.
תהליך הליתות,הופכים את השעורה ללתת על ידי קציר התבואה, הפרדת הזרעים מהתבן, הרטבתם והנבטתם עד שחלק מהעמילן הופך לסוכר.
הלתת מיובש, נגרס ונמעך ואז מוסיפים אותו למים באמבט עגול ענקי.
ישנן בירות שמוסיפים להן עמילנים שונים. בגינס מוסיפים גרעיני שעורה קלויים המעניקים לבירה את הצבע השחור.
תהליך התסיסה,מעבירים את המים ותוכנם לדודי נחושת ומוסיפים להם כשות המקנה לבירה את טעמה המר. לאחר מספר שעות מסננים את מי הלתת, מעבירים אותם למיכל גדול ומוסיפים שמרים. כך מתחילה התסיסה.
תהליך השרייה,הבירה ממשיכה לעמוד ב-גינס' כ- עשרה ימים כדי שהמשקעים ירדו. לאחר מכן מועברת הבירה למיכלי אחסון, שם היא מקבלת את אופייה הייחודי.

את הבירה מיצרים מ-HOTS (עשב מיוחד) שמשביח את הבירה. את הלתת קולים, משתמשים במים מיוחדים מיובאים. במקום חביות ענק, מיכלי נחושת ענקיים.

7 קומות של בירה

בכניסה למעלית

אוסף הבקבוקים מכל השנים

צעדים ביצור הבירה

עוד שלב מול העיניים , דריכה.

עוד שלב, נביטה

כשות , הצמח בעזרתו משפרים את הבירה

המים בתהליך

קלייה

מכונת הקלייה

הדרכה על הנעשה על חבית ענקית שבתוכה בר.

פתח למיכל שכולו נחושת מבריקה.

עוד שלב בתהליך

מיכל נחושת ענק

החבית הענקית שמשמשת בר

הבר בחבית

טעימה מהבירה למי שרוצה חופשית על הבר

הבירה של 'גינס' נחשבת לבירה השחורה, המרה והטובה בעולם. תחילת הסיפור בשנת 1759 כשארתור גינס, צעיר בן 34, חכר שטח של 40 דונם בדבלין לשם הקמת מפעל בירה. שטר החכירה עמד על 45 פאונד אירי לשנה לתקופה של 9,000 שנה. סכום מגוחך זה תקף גם היום…

בשטח החכור נמצאה אז מבשלת שיכר ישנה שנזנחה תשע שנים קודם לכן כשבעליה הקודמים נפטר. גינס פיתח את המקום והפכו לאימפריה. במהרה הפך המפעל לפרנסה העיקרית של דבלין. העובדים התגוררו במקום עם משפחותיהם בבתים שנבנו בשטח המפעל וכך נוצרה לה עיר בתוך עיר.

גינס,היא בירה כהה מסוג סטאוט המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין,על ידי חברה בעלת אותו שם שנוסדה על ידי ארתור גינס, בשנת 1759. בירה גינס מכילה חנקן, בנוסף לפחמן דו-חמצני, במטרה להפחית את טעמה החומצי של החומצה הפחמתית, תוצר ההמסה של הפחמן הדו-חמצני במים. בזאת שונה גינס מבירות "אקסטרה סטאוט" אחרות.
למרות התדמית הבלתי מחמיאה של "ארוחה שלמה בכוס" שהודבקה לעתים לבירה גינס, היא מכילה רק 198 קלוריות לפיינט =כחצי ליטר, פחות מאשר חלב רזה או מיץ תפוזים.
כיום הבירה מבושלת גם על ידי זכיינים בארצות אחרות, אך מבקרים רבים טוענים כי במקרים אלו טעמה שונה. ניגריה היא השוק השלישי בגודלו, והצומח מהר מכולם, בו משווקת בירה גינס.

הבירה השחורה שהופקה במפעל הפכה לאחד מסמליה של אירלנד.

במאה ה- 19 נעשה צעד נוסף לחיזוק הזהות בין המפעל למדינה. מנהלי החברה החליטו לאמץ את סמלה הלאומי של אירלנד "הנבל " כסמל המסחרי של החברה אך הפכוהו על צדו. כך הובלט הקשר בין אירלנד לבירה וגם נשמר הייחוד.
במאה ה-19 חלה פריצת הדרך הגדולה של הבירה. האירים החלו לייצאה לכל רחבי תבל, 'גינס' הפך לשם נרדף לבירה שחורה ואיכותית ומבשלת השיכר בדאבלין היתה ועודנה הגדולה בעולם.
כדי להנציח את מפעל חייו של ארתור גינס, נבנה במקום מיצג ענקי בן שבע קומות המתאר את תהליך הפקת הבירה מימיו הראשונים של המפעל ועד היום. מיצג זה הוא אחת האטרקציות התיירותיות ביותר בעיר.

הנוף שנשקף מהגג של גינס וגודל המפעל

עוד סיפורים על גינס כאן

המשך יבוא

אירלנד חלק 1

אירלנד חלק 2

אירלנד חלק 3

אירלנד חלק 4

אירלנד חלק 5

אירלנד חלק 6

אירלנד חלק 7

אירלנד חלק 8

אירלנד חלק 9

אירלנד חלק 10

אירלנד חלק 11

אירלנד חלק 12

אירלנד חלק 13

אירלנד חלק 14

אירלנד חלק 15

אירלנד חלק 16

אירלנד חלק 17

אירלנד חלק 18

אירלנד חלק 19

אירלנד חלק 20

אירלנד חלק 21

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים. המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן

פורום זכויות ומוגבלות(נכים)

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירלנד, טיולים בחול ובארץ,, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

16 תגובות על אירלנד,ווילס,לונדון חלק 13

  1. irit6666 הגיב:

    בפעם הראשונה שטעמתי את הבירה השחורה – גינס, הייתי בשוק
    היא כל כך מרה
    ואני הייתי רגילה לבירה השחורה של הארץ 🙂

    • yara113 הגיב:

      (-: התגעגעתי
      ראיתי שהכל ארוז. מקווה שיהיה לך שם כף למרות הכל. ותמצאי ישראלים שנמצאים שם.
      אני אוהבת בירה שחורה רק שאסור לי . בכל זאת להיות שם ולא ללגום טיפה קטנה אי אפשר. אני אהבתי מאוד. איכותי מאוד.
      יום נפלא. מתי אתן נוסעות?

  2. lelakektatut הגיב:

    איזה יופי,
    הוריי היו שם לפני מספר חודשים,
    מאד אהבו והתרשמו מהביקור במקום.

    • yara113 הגיב:

      אם תרצי יש רשימה ארוכה של כתבות על מוסקבה וסנט פטרסבורג היפהפיה.
      ממליצה גם לך לבקר בהחלט מרשים.
      תודה לביקור וברוכה הבאה לבלוג הקטן שלי.
      אתי

  3. הקלפטה. הגיב:

    אתי. את יודעת מה דעתי על כל סוגי שתיה.
    אני עדיין בעיניין שוקו.
    יום נעים לך.

  4. עופר D הגיב:

    מאוד מעניין, אתי.
    אפילו שאני לא מת על הבירה השחורה הזו, הייתי מאוד שמח לבקר במפעל ולהתרשם מקרוב מהתהליכים.

    תודה, יקרה
    המשך שבוע מוצלח לך

    • YARA113 הגיב:

      לא שותה בירה אבל מאוד מעניין איך מייצרים מלתת משקה שנמכר בכל העולם שנים ולא נס ליחו(-:
      רק לראות את דוודי הנחושת מעניין
      הם ענקיים.
      ערב מצויין.

  5. motior הגיב:

    אני אוהב לשתות גינס לפעמים (אבל היא לא צמחונית!)

  6. YARA113 הגיב:

    מעניין
    בירה איננה צמחונית?
    לתת זה מהצומח, לא?
    אשמח ללמוד שטעיתי.

    • motior הגיב:

      בתהליך הייצור שלה משתמשים בזימי דגים או משהו דומה 😦

      • yara113 הגיב:

        במוצרי חלב משתמשים בגלטין מעצמות דגים. לא ידוע לי על שימוש דומה בבירה?
        היות ואני אלרגית לחלב והמעט שאכלתי גיליתי שתות יער הוא גם תות שדה הפסקתי לגמרי. פעם ב… אוכלת גבינה לבנה 40 אחוז או צהובה שמנה בה הלקטוז נהרס לחלטין. היחידה שלא עושה לי מהפכות בבטן.

  7. דן.ל הגיב:

    כמו תמיד-נהדר

  8. ע נ נ ת הגיב:

    ביקור מעניין, וגינס זה באמת משהו עולמי 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s