אקוודור גלפגוס 05.2012 חלק 21

לצפייה טובה בצילומים לחצו על F11

ארוחת בוקר בה ראינו את פרי ה-MANAKIA ממשפחת העגבניות.

לאחר ארוחת בוקר אנחנו נוסעים ללטקונגה. עירה הנמצאת במחוז קוטופקסי ליד הר הגעש קוטופקסי.  Latacunga  היא עיר הבירה של מחוז קוטופשי, ממוקמת שעה וחצי מהעיר קיטו. זוהי עיר מסבירת פנים,ובה קתדרלה וכנסיית סן פרנסיסקו שמציגה את יופייה של
האמנות הדתית. הרחובות הצרים מעוטרים ומרוצפים כמו גם מודגשים בצבע האופייני לחזיתות בתיהם.

כשמגיע נובמבר הרחובות המרוצפים של לטקונגה מתמלאים בשמחה בחגיגה של החגיגה לכבוד הטכס של "האמא ניגרה" שמסמל פוריות ופריון האדמה Virgen de las Mercedes
תושבי המקום הם משבטי קיצואה.

החיים מתנהלים בשוק .אוכלים בשוק, סירים ענקיים בכל מקום ושולחנות לאכילה.

סירים של פעם ולבוש תואם.

העיירה הקטנה אוטאבאלו ידועה בשוק האינדיאני המתקיים בה בימי שבת מזה עידן ועידנים עוד מלפני תקופת האינקה.  יום השוק הוא אירוע ססגוני וחגיגי, ותושבי אוטאבאלו מקדמים אותו בתלבושותיהם העממיות. למרבה הפלא, זה לא אירוע מזויף שנועד לתיירים.

בשוק

השוק במלוא הדרו

צבעוניות

תפוחי אדמה מופיעים במגוון עצום של צבעים,צורות וגדלים.  תפוח אדמה הוא עמילן ממשפחת הסולנים tuberous היבול שנתי Solanum tuberosum הפקעת אכילה.  באזור האנדים הידוע גם בשם nightshades יש כמה מינים קרובים לתפוחי אדמה מעובדים.

תפוחי אדמה הוכנסו לאקוודור מחוץ לאזור האנדים לפני כ-ארבע מאות שנה והפכו לחלק
בלתי נפרד מהמטבחים בעולם. מבחינת שימוש תפוח האדמה הוא הרביעי בעולם הצומח
שנאכל אחרי אורז,חיטה ותירס .
אחסון לטווח ארוך של תפוחי אדמה דורש טיפול מיוחד במחסנים קרים.
מיני בר של תפוחי אדמה יש בכל רחבי אמריקה,מארצות הברית לדרום צ'ילה.

במקור,האמינו שתפוחי אדמה מבויתים באופן עצמאי במקומות רבים. מאוחר יותר בדיקות
גנטיות של מגוון רחב של זנים ומינים בר הוכיח מוצא אחד של תפוחי אדמה.

בדרום פרו ומערב בוליביה יש מין ב brevicaule Solanum מורכב, ייתכן ושם בויתו
תפוחי האדמה לפני 7,000-10,000 שנה. במאות הבאות הרבייה סלקטיבית. יש כיום יותר מאלף סוגים שונים של תפוחי אדמה. ותת מין מגוון, שגדל בארכיפלג Chiloé.

מעל 99% של תפוחי אדמה מעובדים ברחבי העולם.  על פי הערכות שמרניות,הכנסה מגידול תפוחי האדמה אחראית לרבע מהגידול בעולם הישן 1700 ל -1900. לאחר הכיבוש הספרדי של אימפריית האינקה,הציגו הספרדים את תפוח האדמה לאירופה במחצית השנייה של
המאה ה -16.
תפוחי האדמה הועברו לאחר מכן על ידי יורדי ים אירופאים לנמלים ברחבי העולם.
תפוח האדמה אומץ באיטיות על ידי חקלאי אירופה בגלל אמון.  מהר מאוד הפכו תפוחי האדמה למצרך מזון חשוב.  יבולי השדה שיחקו תפקיד מרכזי בגידול אוכלוסיית אירופה במאה ה -19.
עם זאת,חוסר המגוון הגנטי,מספר מצומצם מאוד של סוגים,עזבו את היבול הפגיע למחלות. בשנת 1845,
מחלה הידועה בשם הצמח ונגרמת על ידי פטרייה דמוית oomycete infestans Phytophthora,התפשטה במהירות דרך הקהילות העניות של מערב אירלנד, וכתוצאה מכך הביאה לכשלים שהובילו לרעב האירי הגדול .
אלפי זנים עדיין נמצאים בהרי האנדים עם זאת,יותר מ -100 זנים אפשר למצוא בעמק אחד, תריסר או יותר ניתן יהיה לשמר על ידי בית חקלאית אחת.
מלבד הצורך להבטיח את המגוון הגנטי התקין של היבול,קיים צורך בהתאמת גידולים
עיקריים שהם אנדמיים ומותאמים לסביבה המקומית.

תופרות

מכנסים

מחצלות וסלים

בננות

ללא מילים

השוק

לימונים


כולם חברים

כמה כסף קבלתי

אננס ועוד

מוכרת חיטה

סוכר חום

סוכר חום

חותך במצטה כדי לתת לנו לטעום.


עוד מהשוק הצבעוני

כלים למטבח

משחקים בשוק

אוכלים

מה תרצו ?

מקצוע קשה מאוד

לחמים,לחמניות ועוד

בכל גיל מבקרים בשוק האכרים. רוב האוכלוסיה שמבקרת כאן מהמעמד הנמוך ביותר. רבים לא אפשרו לצלם ודרשו דולר עבור צילום.  עצוב לראות.

מהשוק הצבעוני אנחנו ממשיכים לחווה ענקית לגידול וורדים.

המשך יבוא:

אקוודור חלק 1

אקוודור חלק 2

אקוודור חלק 3

אקוודור חלק 4

אקוודור חלק 5

אקוודור חלק 6

אקוודור חלק 7

אקוודור חלק 8
אקוודור חלק 9
אקוודור חלק10

אקוודור חלק 11

אקוודור חלק 12

אקוודור חלק 13
אקוודור חלק 14
אקוודור חלק 15

אקוודור חלק 16
אקוודור חלק 17
אקוודור חלק 18
אקוודור חלק 19

אקוודור חלק 20
אקוודור חלק 21

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים. המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן

פורום זכויות ומוגבלות(נכים)

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה,שנאה,גזענות,קמצנות,אגואיזם, רוע לב,דמעות תנין,מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה אקוודור, גלפגוס, טיולים בחול ובארץ, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

10 תגובות על אקוודור גלפגוס 05.2012 חלק 21

  1. lelakektatut הגיב:

    שמעי, הגושים הללו של הסוכר החום…
    מדהים !
    כל רגע חוזרת לתמונות שלהם… מהפנט :)))

    • yara113 הגיב:

      כל גוש קטן שוקל קילו. והטעם משובח לא כמו מה שאנחנו מקבלים כאן
      חלק גדול מהצילומים לא הכנסתי. ושתי רשומות באותו נושא מוגזם.
      טעימה למי שמתכוון לנסוע בהחלט יש.
      חג שמח

  2. הקלפטה. הגיב:

    מאוד צבעוני ומרתק.
    אני כרגיל חושקת בלחם.
    נראה לחם מיוחד.
    בוקר טוב וחג שמח.

  3. ע נ נ ת הגיב:

    שוק ססגוני מאד 🙂

    • yara113 הגיב:

      עצוב לראות את העליבות. מצד שני למרות הקושי הם מאושרים בדרכם. מחייכים חיוך אמיתי.
      חלק לא נתנו לצלם. מצאנו דרכים כן להביא מעט מהיופי המיוחד הצבעוניות ובעיקר האוטנתיות.
      חג שמח

  4. motior הגיב:

    הצבעוניות מרשימה.
    אני יכול להבין למה הם מבקשים כסף תמורת צילום…

  5. עופר D הגיב:

    שוק צבעוני ויפה.
    וכאוהב תפוחי אדמה, מסקרן אותי אם ניתן לחוש בהבדלים בטעמים. כי בין אלה שאני מכיר, ההבדלים ממש קטנים.

    חג שמח, אתי יקרה

    • yara113 הגיב:

      כאוהבת תפוחי אדמה
      זוכרת את המנה הראשונה שהוגשה לי. מחית ת"א ללא כלום לבקשתי.
      לרגע חשבתי שזה משקית סינטטית. הובהר לי שיש כ-100 סוגים שונים של ת"א ואולי יותר והטעם שונה מאחד לשני
      כמו שדזירה שונה מאחרים. מה שעשיתי בקשתי ציפס כך הטעם היה סביר ויכולתי לאכול. כי זה היה כמעט היחיד שאכלתי.
      וירקות מבושלים היטב. סיפור הפה עדין לא נגמר.
      חג שמח

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.